Foto: LETA
Piektdien atjaunota satiksme uz vietējās nozīmes grants autoceļa posma Valle-Sietiņi-Kurmene tā 4,7 līdz 12,4 kilometrā. Šis ceļš iepriekš satiksmei bija slēgts, jo tā segums bija pārmitrināts, portālu "Delfi" informēja "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU).

Ceļu uzturētājs iepriekš nevarēja veikt grants ceļu seguma uzlabošanas darbus, jo ar smago uzturēšanas tehniku, uzbraucot uz ceļa, vēl vairāk pasliktinātu tā stāvokli. Uzturēšanas darbi sākti tiklīdz konstatēts, ka ceļa segums ir apžuvis un atguvis nestspēju. Lai nodrošinātu ceļa caurbraucamību, tas greiderēts un veikta šķembu iestrāde kūkumojošās vietās.

Greiderēšanu veic uz tiem grants autoceļiem, kuru tehniskais stāvoklis un mitrums ir atbilstošs darbu izpildei. Uz grants autoceļu segumiem, kuri vēl ir pārmitrināti, darbus neveic, jo nav iespējams nodrošināt kvalitatīvu to izpildi, kā arī tādēļ, ka ar uzturēšanas tehnika var vēl vairāk pasliktināt autoceļa stāvokli.

LAU uzsver, ka joprojām pastiprinātu uzmanību pievērš un regulāri apseko grants autoceļus. Tiklīdz konstatēs, ka ceļa segums atbilst grants seguma remonta un greiderēšanas darbu veikšanai piemērotjam, tie tiks uzsākti, sola LAU.

Jau ziņots, ka, plānojot braucienus reģionos, ir jārēķinās, ka atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Pārmitrinātie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi. Daudzviet masas ierobežojumi ir ieviesti preventīvi, jo pārmitrinātos grants autoceļus sabojāt var ļoti ātri – to var izdarīt pat viens pārāk smags auto.

Patlaban šķīdoņa dēļ ir slēgts autoceļa Bauska–Aizkraukle (P87) posms no Bārbeles līdz Krīčiem (no 28. kilometra līdz 35. kilometra), kas apbraucama pa ceļu Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) vai Ķekava–Skaistkalne (P89).

Slēgts autoceļa Sietiņi–Ozoliņi (V940) posms no autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) līdz autoceļam Valle–Sietiņi–Kurmene (V936) (0. kilometrs līdz 2. kilometrs), kas apbraucams pa autoceļu Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) un Ozolaine–Skaistkalne–Straumes (V1003).

Slēgts arī autoceļa V995 Druva–Birzgale–Valle posms no krustojuma ar ceļu Gobas stacija – Lāčplēša stacija līdz Vallei (11,5. kilometrs līdz 19,675. kilometrs). Kā arī ceļa Ruskulova–Bērzpils (V493) posms no Naglīšiem līdz reģionālajam ceļam Rēzekne–Gulbene (P36) (21,7. kilometrs līdz 31,5. kilometrs). Tas apbraucams pa ceļu Bērzpils–Tilža (V489), P48 un V462.

Savukārt V489 Tilža–Bērzpils slēgts posmā no 12. līdz 13. kilometram. Apbraucamais ceļš ved caur Sudarbi un Kapūni pa ceļiem Kārsava–Tilža–Dubļukalns (P48), Balvi–Kapūne (P47) un Rēzekne–Gulbene(P36).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!