Foto: PantherMedia/Scanpix

19. aprīlī Valsts policija par automašīnu detaļu zādzību no kāda autoservisa Jūrmalā aizturējusi kādu vīrieti, kā arī noskaidrojusi pārējās zādzībā iesaistītās personas.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka par zādzību ilikumsargiem 19. aprīlī ziņojušas cietušās personas.

Likumsargi noskaidrojuši, ka 18. aprīlī ap pulksten 20 nezināmu personu grupa iekļuvusi slēgtā teritorijā – autoservisā. Personas vienai no servisā esošajām automašīnām nozagušas motoru un citai – akumulatoru. Ieguvušas vēlamo, tās pametušas notikuma vietu. Pēcāk noziegumā iesaistītās personas devušās uz metāllūžņu pieņemšanas punktu un pārdevušas nozagtās automašīnas detaļas.

Imeklēšanā Jūrmalas iecirkņa policisti 19. aprīlī aizturējuši vienu no aizdomās turētajām personām. Aizturētais 1987. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Tāpat likumsargi ir noskaidrojuši pārējo iesaistīto personu identitāti.

Policistiem izdevies atgūt nozagto motoru un akumulatoru.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas - par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!