Foto: F64

Valsts policija atvainojusies autovadītājam, kuram bija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu par ievērojamu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, un izbeigusi administratīvo lietvedību, pieļaujot, ka policijas automašīnas radaram radusies tehniska kļūme un tas bijis neprecīzs.

Jau ziņots, ka 22. martā sociālajos tīklos strauju popularitāti guva kāda autovadītāja publicētais ieraksts no videoreģistratora, kurš ar GPS fiksējis 93 km/h braukšanas ātrumu, bet uz Liepājas šosejas viņu apturēja policija un paziņoja, ka ar radaru nomērījuši 151 km/h, par ko draud līdz 480 eiro naudassods, tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem un pieci soda punkti.

Toreiz autovadītājs pauda, ka policija autovadītājam fiksējusi daudz lielāku braukšanas ātrumu nekā uzrāda automašīnā uzstādītais videoreģistrators. Reaģējot uz šo sociālajos tīklos publicēto šofera video, policija sākotnēji norādīja, ka "izvērtējot policijas rīcībā esošo informāciju un netrafarētās policijas automašīnas fiksēto videomateriālu, šobrīd nav pamata apšaubīt pieņemto lēmumu".

Likumsargi ieteica autovadītājam apstrīdēt administratīvā pārkāpuma protokolā pieņemto lēmumu, ja viņš tam nepiekrīt.

Neilgu laiku pēc tam gan Valsts policija savas domas mainīja, un Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis sacīja, ka ir vairākas gana būtiskas šaubas, kas, viņaprāt, norāda, ka lietvedība šajā lietā būtu jāizbeidz.

Piektdien Valsts policija informē, ka autovadītājs bija vērsies policijā ar sūdzību, un likumsargiem, izvērtējot visus lietā esošos pierādījumus, tostarp arī šī autovadītāja iesniegto video materiālu, radušās pamatotas šaubas, ka todien konkrētajam policijas netrafarētās automašīnas radaram, iespējams, ir radusies tehniska kļūme un tas ir neprecīzi fiksējis tieši šo pārkāpumu.

"Šādās situācijās jebkuras pamatotas šaubas vērtē par labu pārkāpējam, tāpēc šajā gadījumā tika pieņemts lēmums atcelt sodu un izbeigt administratīvo lietvedību," teikts policijas paziņojumā.
"Diemžēl nevar izslēgt, ka arī kāda ierīce kādreiz sabojājas un rodas tehniskas kļūmes – kā šajā gadījumā. Šobrīd šī konkrētā mērierīce ir atkārtoti pārbaudīta un verificēta – ierīce ir darba kārtībā. Tāpat jāpiebilst, ka vienas ierīces tehniskā kļūme nav pamats, lai apšaubītu pārējo Valsts policijas mērierīču darbības kvalitāti," vienlaikus norāda policija.

Policija atvainojas autovadītājam par radušos situāciju un sagādātajām neērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!