Foto: F64
Lai gan gripas intensitāte aizvadītajā nedēļā turpinājusi samazināties, Daugavpilī un Gulbenē saslimstība aizvien pārsniegusi epidēmijas slieksni, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas monitoringa dati.

Aizvadītajā nedēļā gripas izplatības intensitāte salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu samazinājusies par 55,7%. Vidēji pie ģimenes ārstiem reģistrēti 63 gripas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Tomēr SPKC norāda, ka joprojām gripas izplatība ir vērtējama kā plaša. No monitoringā iekļautajām 10 pilsētām gripas gadījumi reģistrēti deviņās - septiņās no tām saslimstība samazinājusies, vienā pieaugusi un vienā palikusi nemainīga. Daugavpilī un Gulbenē saslimstība joprojām pārsniegusi epidēmijas slieksni jeb 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Visbiežāk slimojuši bērni līdz četru gadu vecumam. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu visās vecuma grupās tika novērots gripas intensitātes samazinājums.

Slimnīcās stacionēti 94 pacienti ar gripas diagnozi un 69 ar gripas izraisītu pneimoniju. Kopš gripas monitoringa sākuma kopumā ziņots par 2795 ar šādām diagnozēm stacionētiem pacientiem.

Aizvadītajā nedēļā saņemti arī divi paziņojumi par nāves gadījumiem pacientiem ar gripu. Gripa šosezon kopumā prasījusi 51 cilvēka dzīvību. Gandrīz visiem mirušajiem bijušas viena vai vairākas hroniskas saslimšanas. Biežāk noteiktās hroniskās saslimšanas bija sirds asinsrites, centrālās nervu sistēmas un nieru saslimšanas, kā arī cukura diabēts.

Kā ziņots, gripas epidēmijas sākums valstī tika izsludināts 30. janvārī, kad saslimstība ar to pārsniedza epidēmijas slieksni Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!