Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) aizturējusi 1998. gadā dzimušu vīrieti, kurš picas kurjeram acīs iepūtis asaru gāzi un nolaupījis somu ar ēdieniem un dzērieniem, portālu "Delfi" informē VP.

Aprīļa sākumā VP saņēma informāciju no kāda cietušā ar tikko izdarītu laupīšanu Mežciemā – picu pasūtījis vīrietis viņam acīs iepūtis asaru gāzi, nolaupījis sūtījumu un kopā ar draugiem aizbraucis no notikuma vietas.

Maltīti trīs vīrieši pa telefonu pasūtīja ap pulksten 5.30. Kurjers ieradies norādītajā adresē un zvanījis pasūtītājiem, taču viņi paziņojuši, ka ēdiens tomēr jāpiegādā citur. Ierodoties jaunajā adresē, vīrieši lūguši kurjeram picas vispirms parādīt, jo iepriekš viņu sūtītais ēdiens izrādījies piededzis.

Kad kurjers šo lūgumu atteicis, viens no vīriešiem pie viņa piegājis, iepūtis acīs asaru gāzi, aizbēgot ar somu, kurā atradās picas un dzērieni.

Rīgas Teikas iecirkņa policisti trešdien, 18. aprīlī, nāca uz pēdām picu zaglim un aizturēja viņu netālu no dzīvesvietas. VP uzsver, ka abi vīrieši, kuri nozieguma dienā atradās kopā ar izsalkušo draugu, nav nojautuši par viņa nodomu veikt laupīšanu.

1998. gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas sākotnēji kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Iegūstot visu iesaistīto personu liecības un pilnībā noskaidrojot notikušā apstākļus, uzsāktais kriminālprocess vēlāk var tikt kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana).

Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!