Foto: LETA
Šogad 24 stundu ātruma kontroles maratonā fiksēto ātruma pārkāpumu skaits ir palielinājies par aptuveni 30%, tāpat sākts viens kriminālprocess saistībā ar kukuļa piedāvāšanu policistam, kā arī notvertas divas automašīnas ar speciālu antiradaru ierīci.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad policisti fiksēja 430 ātrumpārkāpējus, šogad atļauto braukšanas ātrumu maratona laikā pārsnieguši – 636. Tāpat ātruma kontroles maratonā likumsargi novērojuši, ka šoferi neievēro ne tikai atļautā braukšanas ātruma ierobežojumus, bet pārkāpj arī citus ceļu satiksmes noteikumus.

Jau ziņots, ka trešdien, 18. aprīlī, Valsts policija jau ceturto gadu Latvijā rīkoja 24 stundu ātruma kontroles maratonu, īpaši pievēršot uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai. Policija iepriekš norādīja, ka akcijas mērķis ir ne tikai pievērst sabiedrības uzmanību atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamībai, bet arī veikt preventīva rakstura pasākumus.

Viens no lielākajiem konstatētajiem ātruma pārkāpumiem maratona norises laikā fiksēts pulksten 18.02 Vidzemes reģionā, autoceļa Smiltene – Gulbene 55. kilometrā. Tur kāds pārgalvīgs 1996. gadā dzimis automašīnas "Audi A4" vadītājs vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucies ar 170 kilometriem stundā.

Policija norāda, ka trešdien fiksēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji braukuši ar būtiski pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu. Kopumā trešdien noķerti astoņi autovadītāji, kuriem pārkāptā braukšanas ātruma dēļ nācies šķirties no savām transportlīdzekļa vadītāja apliecībām.

Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju fiksēti Zemgalē – 199 autovadītāji. Kurzemē noķerti 164 ātrumpārkāpēji, bet Vidzemē – 140. Vismazāk ātrumpārkāpēju fiksēts Latgalē un Rīgā – attiecīgi 61 un 50 šoferi, kuri neievēroja atļauto braukšanas ātrumu.

Vidzemes reģionā ātruma kontroles maratona pārbaužu laikā policisti fiksējuši kādu automašīnas "Volkswagen" šoferi, kurš nebija ievērojis atļauto braukšanas ātrumu. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par ātruma pārsniegšanu, šīs pašas automašīnas pasažieris piedāvājis policijas darbiniekam kukuli 2000 Krievijas rubļu apmērā (apmēram 26 eiro), tādējādi tiekot pie kriminālprocesa.

Tāpat ātruma kontroles maratona laikā ceļu policisti novērojuši, ka autovadītāji bijuši naski arī uz citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kurzemes reģionā likumsargi apturējuši kādu autovadītāju, kura automašīnas valsts numurzīmei speciāli ar laku un dubļiem bija daļēji aizklāti numura zīmes simboli. Savukārt divām automašīnām izņemti divi iebūvētie antiradari. Fiksēti autovadītāji, kuri sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Valsts policija aicina ne tikai šādu akciju laikā, bet arī ikdienā, piedaloties ceļu satiksmē, nebūt pārgalvīgiem un ievērot atļauto braukšanas ātrumu, kā arī citus ceļu satiksmes noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!