Foto: F64
Pirmdien ugunsdzēsēji glābēji Slokas ielā Rīgā atbrīvoja cilvēku, kuram roka bija iestrēgusi pastkastītē, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, pirmdien ugunsdzēsēji glābēji Strazdu ielā Madonā no koka nocēla kaķi, bet Dīķa ielā Rīgā atbrīvoja kaķi, kas iesprūdis starp loga rāmi un vērtni.

Pulksten 16.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bebru ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka garāžā deg sadzīves mantas un garāžas griesti 10 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no garāžas evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 16.49 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 38 kūlas ugunsgrēki, bet kopumā šogad valstī reģistrēti jau 1414 kūlas ugunsgrēks.

Pirmdien kūlas ugunsgrēkos izdega vairāk nekā 7,5 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Kocēnu novada Vaidavas pagastā, kur pērnā zāle dega viena hektāra platībā, bet Jurģu ielā Cēsīs un Ogres novada Krapes pagastā pērnā zāle dega divu hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, siena ruļļi, meža zemsedze, elektrības vadi, vieglā automašīna, neapdzīvotas mājas durvis un grīda, dārza māja, sodrēji divu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 105 izsaukumus – 55 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!