Foto: Kaspars Ģirģens

Nodegušo Jēkabpils Vēstures muzeja riju restaurēt nav iespējams, tāpēc pašvaldība apņēmusies to uzcelt no jauna, vēsta Latgales reģionālā televīzija.

Jēkabpils pilsētas domes izpilddirektors Guntars Gogulis pauda, ka sēļu riju plānots celt no jauna pēc nodegušās rijas dokumentācijas un plānojuma. Tas varētu izmaksāt vairāk nekā 100 tūkstošus eiro.

Šobrīd galvenais uzdevums ir līdz tūrisma sezonas sākumam sakopt ugunsnelaimes vietu, lai varētu aizritēt visi muzejā plānotie pasākumi, raidījumam teica Gogulis.

Vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē nodega Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas "Sēļu sēta" rija. Sadeguši arī muzeja eksponāti – arkli, rati un ragavas. Lai gan liesmas apdraudējušas arī blakus esošās muzeja ēkas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam izdevies ugunsgrēku ierobežot.

Latgales reģionālā televīzija vēsta, ka rija nebija apdrošināta. Apdrošinātas nav arī pārējās "Sēļu sētas" ēkas.

Gogulis uzskata, ka ugunsgrēka iemesls ir ļaunprātīga dedzināšana: "Visdrīzāk kāds to ēku ir aizdedzinājis, jo ēka atrodas slēgtā teritorijā, tur nav pievadīta elektrība, nav nekādu iemeslu, lai notiktu pašaizdegšanās. Tie ir kaut kādi ārējie apstākļi, ko noteikti noskaidros policija."

Valsts policija par notikušo sākusi izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!