Foto: Valsts policija
Pagājušās nedēļas beigās, izmantojot operatīvi iegūto informāciju, Ludzas iecirkņa policisti konfiscējuši vairākus nelikumīgi glabātus šaujamieročus, kā arī aizturējuši Ludzas novada iedzīvotāju, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ludzas iecirkņa policisti ieguvuši informāciju, ka Ludzas novada Isnaudas pagastā, iespējams, glabāti nelikumīgi šaujamieroči. Lai pārbaudītu informāciju, policijā sākts kriminālprocess.

13. aprīlī likumsargi veikuši kratīšanu kāda 1959. gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Apskatot aizdomās turētā māju, policisti konstatējuši, ka tajā glabāti nelikumīgi ieroči. Kopumā kratīšanā konfiscēti trīs nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči.

Notikuma vietā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona.

Patlaban likumsargi turpina izmeklēšanu. Noteiktas nepieciešamās ekspertīzes. Aizturētajam draud kriminālatbildība.

Krimināllikuma 233. panta 2.daļa paredz, ka par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki 2018. gadā, izmeklējot sešus kriminālprocesus, konfiscējuši 12 nelikumīgi glabātus šaujamieročus un 65 munīcijas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!