Foto: LETA

Ilona Spure, strādājot Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) vadītājas amatā, ir spējusi ap sevi pulcēt spēcīgu komandu un apliecinājusi, ka iesāktais darbs jāturpina, komentējot Spures virzīšanu otrajam termiņam IeVP vadītājas amatā, sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Pēc viņa teiktā, Latvijas ieslodzījuma vietu sistēmā Spures vadībā ir ieviesti starptautiskajiem cilvēktiesību standartiem atbilstoši risinājumi – gan ieslodzīto sadzīves apstākļu, gan infrastruktūras un drošības uzlabošanā. Piesaistot Norvēģijas finanšu instrumenta un Eiropas Sociālā fonda līdzekļus, nodrošinātas jaunas atkarību mazināšanas iespējas ieslodzītajiem, kā arī atbalsta programmas ieslodzīto un bijušo ieslodzīto karjeras plānošanai, pauda ministrs.

Rasnačs atzina, ka IeVP priekšnieces pārziņā ir ļoti atbildīga joma, kurā ir izvirzīti svarīgi uzdevumi – turpināt noziegumu recidīva mazināšanai atbilstošas sodu izpildes sistēmas veidošanu, pilnveidojot ieslodzīto resocializācijas pasākumus, kā arī paaugstināt tās efektivitāti, reformējot darbinieku atlases un viņu apmācības sistēmu. Arī ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstībā ir nozīmīgs uzdevums – uzbūvēt pirmo jauno un moderno cietumu Latvijā.

Jau vēstīts, ka Tieslietu ministrija (TM) IeVP priekšnieces amatam uz vēl vienu termiņu virza esošo iestādes vadītāju Ilonu Spuri, liecina Ministru kabinetā iesniegtais rīkojuma projekts.

Minētais jautājums iekļauts 17. aprīlī gaidāmās valdības sēdes dienaskārtībā.

Spure šo amatu ieņem kopš 2013. gada jūlija. Iepriekš viņa ieņēma IeVP Resocializācijas dienesta priekšnieces amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!