Foto: F64
Rīgas pašvaldības policija 8. aprīļa rītā Vecrīgā aizturējusi divus jauniešus, kuri piekāvuši divus citus vīriešus, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

8. aprīlī neilgi pēc pulksten 7.30 pašvaldības policisti Mārstaļu ielas un Audēju ielas krustojumā pamanījuši uz zemes guļošu vīrieti. Policisti piestājuši, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un nepieciešamības gadījumā sniegtu pirmo palīdzību. Vairāki aculiecinieki kārtības sargiem pastāstījuši, ka pirms brītiņa nokautētajam vīrietim bijis konflikts ar kādu jaunekli.

Neilgi pēc tam piesteidzies arī konfliktā iesaistītais jaunietis. 21 gadu vecais puisis policistiem klāstījis, ka uz ielas stāvējis ar trīs draudzenēm. Pie viņiem pienācis kāds nezināms vīrietis un sācis uzmākties meitenēm. Jauneklis vairākkārtīgi vīrieti aicinājis atkāpties, taču viņš turpinājis uzmākties jaunietēm. Pēc tam puisis, it kā aizstāvot meitenes, raidījis dūri vīrieša virzienā, pēc sitiena vīrietis turpat uz bruģa nokritis. Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki.

Skaidrojot kādas pretenzijas izvirza katra no konfliktā iesaistītajām pusēm, policisti netālu pamanījuši kādu citu jaunekli, kurš ar dūrēm meties virsū pavecākam kungam. Puisis vairākas reizes sitis pa vīrieša galvu, pēc kā cietušais nokritis zemē. Uzbrucējs nav rimies un turpinājis vīrieti sist arī bezpalīdzīgā stāvoklī.

Policisti aizskrējuši līdz otrai notikuma vietai un uzbrucēju apturējuši, aicinot doties uz operatīvo transportlīdzekli. Jaunietis uzvedies bravūrīgi un atteicies sadarboties ar policistiem. Pārkāpējs informēts par fiziska spēka pielietošanu nepakļaušanās gadījumā, kas viņu saniknojis vēl vairāk un viņš mēģinājis iesists arī policistam.

Pielietojot fizisku spēku un piparu gāzi, kārtības sargi jaunieti aizturējuši un ievietojuši operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā. Tur agresīvais puisis turpinājis lamāties, spārdīt aizturēšanas nodalījuma sienas un durvis.

Tāpat jaunietis solījis policistus iesūdzēt tiesā par to, ka viņš it kā esot piekauts. Pašvaldības policija uzsver, ka viss notikušais šajā gadījumā ir nofilmēts no vairākiem rakursiem – notikums fiksēts gan policistu individuālajās kamerās, gan pilsētas videonovērošanas kamerās.

Likumsargi noskaidrojuši, ka agresīvais jaunietis ir 17 gadus vecs un konflikta laikā bijis 1,32 promiļu reibumā.

Mediķi, ierodoties notikuma vietās, abus cietušos nolēmuši nogādāt ārstniecības iestādēs plašākiem izmeklējumiem.

Abos gadījumos, atkarībā no cietušajiem nodarīto miesas bojājumu pakāpes, jauniešiem draud vai nu administratīvā atbildība vai kriminālatbildība, kā arī 17 gadus vecajam puisim atsevišķi būs jāatbild arī par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbiniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!