Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 70 kūlas ugunsgrēki ar kopējo degšanas platību vairāk nekā 192 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija 100 hektāru plaša degšana Rēzeknes novada Nagļu pagastā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Salaspils novada Salaspils pagastā kūla degusi 30 hektāru platībā, bet Raunas novada Raunas pagastā pērnā zāle dega 12 hektāru platībā.

VUGD uzsver, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Pagājušajā diennaktī, laikā no 11. aprīļa plkst. 6.30 līdz 12.aprīļa plkst. 6.30, VUGD saņēma kopumā 132 izsaukumus – 97 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 19 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, organisko mēslojumu kaudze, meža zemsedze, mežs, siena ruļļi, sadzīves tehnika, sadzīves mantas, dīvāns, elektrības sadales skapis, elektrības stabs, motorollers, divas vieglās automašīnas, neapsaimniekotas ēkas loga rāmis, šķūņa durvis, šķūnis, neapsaimniekota ēka, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, trešdien ugunsdzēsēji glābēji Beverīnas novada Trikātas pagastā no koka nocēla kaķi, Līgatnes ielā Jūrmalā atbrīvoja meliorācijas caurulē iesprūdušu bebru un nogādāja pie upes, Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, bet Biķernieku ielā Rīgā atbrīvoja pagrabā siltummezglā iesprūdušu kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!