Foto: AFP/Scanpix/LETA

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) otrdien saņēmusi klasificētu informāciju no Eiropas Komisijas par tām valstīm, uz kurām EK rosina neveikt avioreisus, intervijā LNT raidījuma "900 sekundes" atklāja aģentūras direktors Māris Gorodcovs.

Viņš norādīja, ka runa ir par tām valstīm, kuras šobrīd ir ziņu centrālie temati. Par šīm valstīm un EK rosinājumu ir informēti drošības dienesti. Tāpat informācija tiks nodota arī aviosabiedrībām, kuras tiks brīdinātas, ka tiešos reisus uz un pāri šīm valstīm nedrīkstēs veikt.

Savukārt, runājot par nesen Krievijas izsludināto militāro raķešu testēšanu virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā, Gorodcovs apliecināja, ka komunikācija ar Krievijas pusi militāro mācību laikā bijusi ļoti intensīva e-pastos. CAA darbiniekus pārsteidzis fakts, ka komunikācija bijusi ļoti profesionāla - bez politikas, saucot viens otru uzvārdā vai vārdā, kā arī saucot par kolēģiem.

Jau ziņots, ka Krievijas Galvenais gaisa satiksmes vadības centrs informēja Latviju, ka Krievijas jūras spēki no 4. līdz 6. aprīlim virs Latvijas ekskluzīvās ekonomiskās zonas Baltijas jūrā plāno veikt raķešu šaušanas pārbaudi. CAA, atsaucoties Krievijas aicinājumam, piekrita slēgt Latvijas gaisa telpu raķešu šaušanai paredzētajā zonā. Iepriekš CAA norādīja, ka gaisa telpas slēgšana ir standarta procedūra, kas tiek veikta, kad par to informē militārās institūcijas. Taču šāda veida aktivitātes līdz šim Latvijā neesot bijušas.

Kopumā Gorodcovs vērtēja, ka pēdējo pāris gadu laikā būtiski pieaugusi intensitāte, kad tiek slēgta Latvijas gaisa telpa, jo mācības veic Latvijas un sabiedroto militārās personas. "Tā jau ir mūsu ikdiena," noteica aģentūras vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!