Foto: DELFI Aculiecinieks
Pavasara šķīdoņa dēļ grants seguma ceļi Latvijā daudzviet ir pārmitrināti un zaudējuši savu nestspēju, 935 grants autoceļu posmos ir ieviesti transporta masas ierobežojumi – liegta satiksme kravas transportam, kura svars pārsniedz 10 tonnas.

Atsevišķi ceļu posmi ir slēgti satiksmei, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Patlaban šķīdoņa dēļ ir slēgti atsevišķi autoceļu posmi uz šādiem autoceļiem: Vecumnieku novadā uz ceļa Valle–Sietiņi–Kurmene posmā no Mežmuižas līdz Kurmenei; apbraucamais ceļš pa autoceļu Vecumnieki–Nereta–Subate un Ozolaine–Skaistkalne–Straumes; Vecumnieku novadā uz ceļa Sietiņi–Ozoliņi posmā no autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate līdz autoceļam Valle–Sietiņi–Kurmene apbraucamais ceļš pa autoceļu Vecumnieki–Nereta–Subate un Ozolaine–Skaistkalne–Straumes.

Krustpils novadā slēgta satiksme uz ceļa Antūži–Krustpils netālu no Bērzaunes tilta; slēgto posmu iespējams apbraukt caur Variešiem vai pa pašvaldības ceļiem. Dobeles novadā ceļš Naudīte–Slagūne–Upenieki ir slēgts visā tā garumā, apbraucams caur Dobeli un Anneniekiem. Balvu novadā slēgts ceļa Ruskulova–Bērzpils posms no Naglīšiem līdz reģionālajam ceļam Rēzekne–Gulbene, apbraucamais ceļš pa Bērzpils–Tilža.

Slēgto posmu sakārtošanas darbi un satiksmes atjaunošana būs iespējama tad, kad šie ceļi apžūs, norāda LVC.

Visvairāk masas ierobežojumu ir Cēsu (116 ceļu posmos), Valmieras (63), Jēkabpils (60), Alūksnes (52) un Madonas (51) apkārtnē. Saraksts ar visiem posmiem, kuros ir ieviesti masas ierobežojumi, pieejams šeit.

Plānojot braucienus reģionos, ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti, uzsver LVC. Pārmitrinātie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi. Daudzviet masas ierobežojumi ir ieviesti preventīvi, jo pārmitrinātos grants autoceļus sabojāt var ļoti ātri, to var izdarīt pat viens pārāk smags auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!