Foto: F64
Pirmdien, 9. aprīlī, ugunsgrēkos piecstāvu daudzdzīvokļu namos Rīgā un Tukumā cieta divi cilvēki, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pulksten 9.51 VUGD devās uz Valdeķu ielu Rīgā, kur trešā stāva dzīvoklī bija aizdegušās sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cietušo cilvēku glābēji nodeva mediķiem, bet pulksten 10.23 liesmas apdzēsa.

Savukārt pulksten 13.04 VUGD steidzās uz Celtnieku ielu Tukumā, kur trešā stāva dzīvoklī bija aizdegusies gāzes plīts un sadzīves mantas. Dzīvoklis bija stipri piedūmojis, bet tajā mītošo cilvēku VUGD darbinieki izglāba un nodeva mediķiem. Pulksten 13.34 ugunsgrēku likvidēja.

Ērgļu novada Jumurdas pagastā ap pulksten 22 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlās vienstāva dzīvojamajā mājā. Liesmas izpletās 250 kvadrātmetru platībā. Cieta viens cilvēks, kuru VUGD nodeva mediķiem. Liesmas ugunsdzēsēji likvidēja pēc pulksten 4.

Kopumā pirmdien VUGD saņēma 175 izsaukumus – 120 uz ugunsgrēku dzēšanu un 28 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 27 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!