Foto: AP/Scanpix

Jautājumu par brīvdienu Viņa Svētības pāvesta Franciska pastorālās vizītes laikā varētu risināt, vienojoties darba devējiem un darba ņēmējiem, uzskata Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers žurnālistiem sacīja, ka ļoti respektē Latgales plānošanas reģiona viedokli, jo pāvesta vizīte ir ārkārtīgi būtisks notikums. Valdības vadītājs sacīja, ka varētu šo jautājumu pārrunāt ar Labklājības ministriju, valsts pārvaldes pārstāvjiem, kā arī aicināt privāto sektoru ļaut cilvēkiem apmeklēt Aglonas baziliku pavēsta vizītes laikā.

Pēc Kučinska domām, šo jautājumu vajadzētu mēģināt risināt "izpratnes līmenī", vienojoties darba devējiem un darba ņēmējiem

Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks sacīja, ka iecere Latgalē paredzēt brīvdienu pāvesta Franciska vizītes laikā ir atbalstāma, tomēr, iespējams, šo jautājumu varētu risināt vietējo pašvaldību līmenī, nevis, paredzot kādus īpašus Ministru kabineta (MK) noteikumus.

Kā ziņots, Latgales plānošanas reģions lūgs MK Latgalē paredzēt brīvdienu Viņa Svētības pāvesta Franciska pastorālās vizītes laikā 24. septembrī, pastāstīja Krāslavas novada domes, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS).

Viņš informēja, ka brīvdiena būtu svarīga, lai iedzīvotājiem dotu iespēju apmeklēt Aglonas baziliku pāvesta Franciska vizītes laikā. Upenieks skaidroja, ka, nosakot brīvdienu, tā, iespējams, būtu jāatstrādā.

Pāvesta Franciska vizīte Latvijā notiks šī gada 24. septembrī. Viņš vizītē Latvijā ieradīsies, atsaucoties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Latvijas Romas katoļu Baznīcas ielūgumam.

Vizītes laikā pāvests Francisks tiksies ar Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, kā arī piedalīsies svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa. Plānots, ka pāvests piedalīsies arī ekumeniskajā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā, kā arī celebrēs Svēto Misi Aglonas bazilikā.

Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisināsies no 2018.gada 22.septembra līdz 25.septembrim, kuras laikā viņš apmeklēs arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un Tallinu Igaunijā.

Latvijas vēsturē pirmais gadījums, kad valsti apmeklēja pāvests, bija 1993.gada 8.septembris, kad Latvijā ieradās Jānis Pāvils II. Līdz ar to šogad aprit 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!