Foto: Valsts policija
Svētdien, 8. aprīlī, Valsts policija dārza mājiņā Rumbulā pieķēruši rosāmies zagli, kuru aizturējuši ar somā sakrāmētām mantām.

Portālu "Delfi" Valsts policijā informēja, ka 8. aprīlī policijā saņemts zvans no Rumbulas dārza mājiņas saimnieka par to, ka uzlauztas dārza mājiņas durvis un, iespējams, zaglis atrodas turpat iekšā. Notikuma vietā ieradušies Salaspils novada pašvaldības policisti un Valsts policijas Salaspils iecirkņa likumsargi.

Policistu ierašanās brīdī garnadzis atradies turpat un bija jau sakrāmējis somā dažādas mājiņā atrastas saimniecības mantas. Vīrietis aizturēts un nogādāts policijas iecirknī.

Aizturētais ir dzimis 1980. gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem. Policistiem garnadzis atzinis, ka nožēlojot, ka pēc izlaišanas no cietuma nav paspējis izdarīt vēl kādu noziegumu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tā kā vīrietis bija uzlauzis durvis, pret viņu sākts arī kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā. Otrdien, 10. aprīlī, tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!