Foto: Valsts policija

Svētdien, 8. aprīlī, ap pulksten 10 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes policisti, pildot dienesta pienākumus ar netrafarēto policijas transportlīdzekli, aizturējuši iereibušu autovadītāju, kurš pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, ignorējis policijas darbinieku prasību apstāties, kā arī centies bēgt, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāve Ieva Sietniece.

Bezatbildīgo autovadītāju, kurš pārvietojās ar transportlīdzekli "Toyota MR 2", policijas darbinieki pamanījuši Brunavas pagastā, A7 ceļa posma 82. kilometrā. Policisti fiksējuši, ka automašīna brauc ar ātrumu 127 kilometri stundā, pie atļautajiem 70 kilometriem stundā.

Policisti nolēmuši automašīnu apturēt, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu. Taču automašīnas vadītājs nav reaģējis uz dienesta transportlīdzekļa ieslēgtiem gaismas un skaņas signāliem, tā vietā palielinot ātrumu, mēģinot no likumsargiem bēgt Brunavas pagasta Grenctāles virzienā.

Policija uzsver, ka transportlīdzekļa vadītājs ar savu rīcību vairākkārtēji radījis avārijas situācijas uz ceļa, tādējādi apdraudot citus ceļu satiksmes dalībniekus. Lai pārtrauktu pretlikumīgās un bīstamās darbības, policisti pieņēmuši lēmumu pielietot šaujamieroci, izdarot brīdinājuma šāvienu gaisā. Tā kā vadītājs uz to nav reaģējis, policisti sašāvuši abas aizmugurējās riepas. Pēc tā autovadītājs pametis transportlīdzekli un centies bēgt kājām, taču aizturēts.

Pēc autovadītāja aizturēšanas, 1974. gadā dzimušā vīrieša izelpā policisti konstatējuši 1,94 promiles alkohola.

Autovadītājam noformēts administratīvais pārkāpuma protokols par nepakļaušanos likumīgai prasībai apturēt transportlīdzekli, par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!