Foto: LETA
Kuldīgas rajona prokuratūras prokurors 29. martā tiesai nodevis krimināllietu, kurā par Kuldīgas Ziemassvētku eglītes dedzināšanu apsūdzēts iepriekš sešas reizes sodīts vīrietis.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai pie kriminālatbildības saukta viena iepriekš sešas reizes sodīta persona. Personai uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas.

Krimināllikuma 185. panta 2. daļa par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Apsūdzētais vīrietis, atrodoties pie izrotātas Ziemassvētku egles pilsētas laukumā, piegājis pie tās, no līdzpaņemtās benzīna kanniņas uzlējis uz zariem benzīnu un ar šķiltavām egli aizdedzinājis, liecina lēmums par krimināllietas nodošanu tiesai. Dedzināšanas rezultātā nodarīts kaitējums 2618,97 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka likumsargi informāciju par notikumu saņēma 1. janvārī ap pulksten 19.20 no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Izmeklēšanā policija noskaidrojusi, ka iespējamā vainīgā persona ir kāds 1988. gadā dzimis vīrietis, kurš arī aizturēts. Kuldīgas iecirknis izmeklēšanā noskaidrojis, ka aizdomās turētais vīrietis ir Kuldīgas iedzīvotājs. Persona savu vainu noziedzīgā nodarījumā atzinusi un viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, iepriekš informēja policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!