Foto: LETA

Par nodokļu maksātāju naudu plānots pārbūvēt ielas pie Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča (S) ģimenes īpašumiem, šogad izsludināts divu miljonu eiro vērts iepirkums, svētdien vēsta LTV raidījums "de facto".

Iepirkums izsludināts par Vipingas un Ausekļa ielu pārbūvi. Vipingas ielā ir privātmāja, kas pieder Aleksandra Bartaševiča sievai, taču Ausekļa ielā ir politiķa brāļa Mihaila Bartaševiča īpašums. Šis remonts pagaidām ir vienīgais ielu rekonstrukciju iepirkums, ko šogad izsludinājusi pilsētas dome.

"De facto" noskaidrojis, ka pārbūve būs pamatīga – uzklās jaunu asfaltu, elektrības vadus paslēps pazemē, izbūvēs kanalizāciju, ietves, veloceliņu, izveidos apgaismojumu. Turklāt uz Vipingas un Ausekļa ielām atrodas ne tikai Bartaševiču ģimenes mājas, vairāki zemes gabali uz šīm ielām pieder mēra sievai Olgai Bartaševičai, kura nodarbojas ar nekustamo īpašumu biznesu. Nekustamā īpašuma vērtība pēc ielu pārbūves, visticamāk, pieaugs.

Pats Bartaševičs skaidrojis, ka viens šādus lēmumus nepieņem. "Ir plāns pēc kura mēs strādājam, ir ielas, kas ir īpaši sliktā stāvoklī," intervijā "de facto" skaidrojis politiķis.

Raidījums atzīmē, ka pilsētas plānos pārbūve ir sen, tā ir iekļauta gan Pilsētas investīciju plānā, gan atbildīgās pārvaldes budžetā, ko apstiprinājuši domes deputāti.

"Ja uz ielas dzīvo kāds no pilsētas ierēdņiem vai viņa radinieki, tad to ielu remontēt nevajag?" retoriski vaicājis Bartaševičs.

Domes priekšsēdētāja vietnieks pilsētas attīstības un investīciju jautājumos Aleksejs Stecs "de facto" teicis, ka visi deputāti ir lietas kursā, jo viņi balsojuši par 2018. gada budžetu. "Protams, mēs zinām, kur Aleksandrs Bartaševičs dzīvo, bet šajā jautājumā neredzam interešu konfliktu," atzinis Stecs.

Rēzeknes pilsētas attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs skaidrojis, ka Ausekļa ielā nav ūdens kanalizācijas, nav gājēju celiņa, nav apgaismojuma. "Tas tagad ir tāds pagasta ceļš, bet viņu izmanto ļoti daudzi. Darbs notiek visos rajonos, nav tā, ka izvēlēta viena iela, lai to rekonstruētu," atzinis Orlovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!