Foto: DELFI

Laika apstākļu un pavasara šķīdoņa ietekmē Vecumnieku novadā satiksmei ir slēgti posmi uz diviem vietējiem autoceļiem, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slēgts posms uz autoceļa Valle–Sietiņi–Kurmene (V936) posmā no Mežmuižas līdz Kurmenei. Šo posmu var apbraukt pa autoceļu Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) un Ozolaine–Skaistkalne–Straumes (V1003).

Arī slēgts posms uz autoceļa Sietiņi–Ozoliņi (V940) no autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) līdz autoceļam Valle–Sietiņi–Kurmene (V936). Šo posmu var apbraukt pa autoceļu Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) un Ozolaine–Skaistkalne–Straumes (V1003).

Krustpils novadā ir slēgts vietējais autoceļš Antūži – Krustpils (V782) netālu no Bērzaunes tilta. Slēgto posmu iespējams apbraukt caur Variešiem vai pa pašvaldības ceļiem.

LVC norāda, ka slēgto posmu sakārtošanas darbi un satiksmes atjaunošana būs iespējama vien tad, kad šie ceļi apžūs.

Plānojot braucienus reģionos, autovadītājiem ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Vairumā valsts autoceļu ar grants segumu ir ieviesti transporta masas ierobežojumi, norāda uzņēmumā.

Šajos ceļu posmos ir liegta satiksme kravas transportam, kura svars pārsniedz 10 tonnas, jo pārmitrināti grants segumi ir zaudējuši savu nestspēju. Šie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi. Daudzviet masas ierobežojumi ir ieviesti arī preventīvi, jo pārmitrinātos grants autoceļus sabojāt var ļoti ātri, to var izdarīt pat viena pārāk smaga automašīna.

Vienlaikus ir sākusies ceļa būvdarbu sezona, informēja LVC.

Ir sākti remontdarbi uz trīs tiltiem. Uz Daugavpils šosejas (A6) pie Pļaviņām uz tilta pār Aivieksti. Satiksme no Daugavpils puses tiek novirzīta pa apbraucamo ceļu caur Glāzniekiem, virzienā no Rīgas satiksme notiek pār tiltu. Sabiedriskā transporta satiksme pār tiltu tiek regulēta ar luksoforiem.

Uz tilta pār Daugavu uz Daugavpils apvedceļa (A14), satiksme pār tiltu tiek organizēta ar luksoforiem. Rendā uz tilta pār Abavu autoceļa Talsi–Stende–Kuldīga (P120) satiksme tiek organizēta ar luksoforiem.

Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākta autoceļa Pļaviņas–Madona–Gulbene pārbūve no pagrieziena uz Kaipiem līdz pagriezienam uz Gulbīti. Satiksmi tur divos posmos regulē ar luksoforiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!