Foto: AFP/Scanpix
Piektdien visā Latvijā palielinās rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums, un brāzmu spēks vietām Kurzemē jau pārsniedz 20 metru sekundē (m/s), liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Stiprākās brāzmas - 24 m/s - priekšpusdienā reģistrētas SIA "Biagro Kurzeme" novērojumu stacijā Laidu pagastā, Kuldīgas novadā. Savukārt "Latvijas Valsts ceļu" sensors pie Durbes fiksējis vēja pastiprināšanos brāzmās līdz 22 m/s.

Brāzmas līdz 17-20 m/s novērotas daudzviet Kurzemē, Zemgalē un arī Rīgā.

Vēja vidējais ātrums vietām pieaudzis līdz 15 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir ļoti stiprs vējš. Vētra sākas tad, kad vēja vidējais ātrums pārsniedz 20 m/s.

Sinoptiķi brīdina, ka dienas laikā un arī vakarā vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 18-23 m/s, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā - līdz pat 25 m/s. Valsts dienvidrietumu daļā vējš pamazām pierims piektdienas vakarā, bet Vidzemē un Latgalē - naktī uz sestdienu.

Piektdienas vējš Latvijā ir stiprākais pēdējo mēnešu laikā, un sagaidāms, ka tā radītie postījumi būs lielākie kopš pērnā gada augusta. Lauzti koki un citi nelieli postījumi gaidāmi visos valsts reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!