Foto: LETA

Valsts policija izbeigusi kriminālprocesu par gadījumu Liepājā, kad autobuss notrieca sirmgalvi, kurš 2017. gada janvāra vakarā šķērsoja brauktuvi tam neparedzētā vietā.

Policija toreiz sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 21. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret satiksmes drošību. Kriminālprocesā policija vērtēja gan gājēja, gan autobusa vadītāja rīcību.

Policijā portālam "Delfi" norādīja, ka kriminālprocess ticis izbeigts un vēl pagājušā gadā nosūtīts uz arhīvu. Kriminālprocesa likuma 377. pants nosaka gadījumus, kad kriminālprocesu nedrīkst sākt, kā arī gadījumus, kad sākts process jāizbeidz. Likums nosaka, ka kriminālprocess jāizbeidz, ja tiek secināts, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums, izdarītajā nodarījumā nav noziedzīga nodarījuma sastāva, iestājies noilgums.

Tāpat kriminālprocess jāizbeidz, ja pieņemts amnestijas akts, kas novērš soda piemērošanu par attiecīgo noziedzīgu nodarījumu, persona, kura saucama vai saukta pie kriminālatbildības, ir mirusi, izņemot gadījumus, kad process nepieciešams, lai mirušo reabilitētu, kā arī, ja stājies spēkā spriedums vai procesa virzītāja lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu tajā pašā apsūdzībā pret personu, kura iepriekš saukta pie kriminālatbildības par to pašu noziedzīgu nodarījumu.

Kriminālprocess izbeidzams arī, ja konstatēti Krimināllikumā minētie apstākļi, kas izslēdz kriminālatbildību.

Jau ziņots, ka 2017. gada 13. janvāra vakarā Liepājā, Raiņa ielā, satiksmes autobuss uzbrauca sirmgalvim, kuru pēc notikušā nogādāja slimnīcā. Toreiz aculiecinieki pauda sašutumu, ka autobusa šoferis, kurš notrieca sirmgalvi, nesniedza cietušajam palīdzību, savukārt policijā norādīja, ka nepastāv likums par soda piemērošanu cilvēkam, kurš negadījumā cietušajam nav sniedzis palīdzību.

Video bija redzams, ka gājējs šķērsojis brauktuvi tam neparedzētā vietā pie intensīvas satiksmes. Gājējam šādā situācijā nav priekšrokas, transportam nav pienākuma šādā situācijā dot priekšroku gājējam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!