Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šogad jūnijā valsts vizītē Latvijā ieradīsies Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs un Nīderlandes karaliene Maksima, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Vizīte paredzēta 11.jūnijā un 12. jūnijā. Tā būs veltīta Latvijas valsts simtgadei un stiprinās abu valstu divpusējās attiecības, kurās īpaša nozīme ir drošības un labklājības jautājumiem NATO un Eiropas Savienības kontekstā, informēja kancelejā.

Arhīvs liecina, ka Nīderlandes karalis Vilems Aleksandrs Latviju ir apmeklējis 2002.gadā, bet tolaik vēl kā kroņprincis. 2013.gada aprīlī Nīderlandes karaliene Beatrikse atteicās no troņa par labu savam dēlam Vilemam Aleksandram, monarha maiņu valstij svinot ar vērienīgām svinībām oranžās krāsās.

Jau vēstīts, ka šogad Latvijā par godu valsts simtgadei gaidāmas vairākas Eiropas un Skandināvijas valstu karaļnamu vizītes, janvārī apstiprināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Viņš skaidroja, ka notiek aktīvs darbs pie vairāku karaļnamu vizīšu saskaņošanas, tai skaitā Nīderlandes karaļpāra, Luksemburgas lielhercoga Anrī Albēra Gabriēla Feliksa Marī Gijoma Nasava-Veilburga, kā arī Zviedrijas, Norvēģijas un Lielbritānijas karaļnamu pārstāvju vizītes.

Zināms, ka Latviju decembrī apmeklēs Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija, to janvārī preses konferencē pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinskis (ZZS) sacīja Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!