Foto: DELFI

Latvijas bokseris un Valsts policijas inspektors Mairis Briedis saņēmis no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mutvārdu aizrādījumu, liecina dienesta publicētā informācija.

Mutvārdu aizrādījums Briedim izteikts par valsts amatpersonas deklarācijas aizpildīšanas kārtības neievērošanu – pilnīgas informācijas par gūtajiem ienākumiem nenorādīšanu deklarācijā.

Pārkāpums izdarīts 2016. gada 20. martā, taču šogad VID lēmis izbeigt sākto lietvedību un atbrīvot Briedi no administratīvās atbildības, aprobežojoties ar mutvārdu aizrādījumu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam "Delfi" norādīja, ka deklarācijā bija neliela neprecizitāte, kas tika izlabota. Zeps uzsvēra, ka nav runa par lielām summām.

Kā liecina VID publicētā informācija, 2016. gada 20. martā Briedis iesniedzis deklarāciju par 2015. gadu. Tajā publicētā informācija liecina, ka bokseris togad guvis nepilnu 11 000 eiro ienākumus, lielāko daļu – nepilnus 10 000 eiro –, saņemot par darbu Valsts policijā.

Vaicāti, kāpēc VID lēmums sekojis tik vēlu pēc pārkāpumu, dienestā portālam "Delfi" skaidroja: "Ņemot vērā iesniegto valsts amatpersonu deklarāciju lielo apjomu, uzreiz pēc deklarācijas iesniegšanas nav iespējams atklāt pilnībā visus valsts amatpersonu izdarītos administratīvos pārkāpumus, kas saistīti ar valsts amatpersonas deklarāciju aizpildīšanu."

Turklāt, kā uzsvēra dienestā, deklarāciju aizpildīšanas pārkāpumi tiek atklāti, tikai veicot attiecīgās personas nodokļu kontroles pasākumus, kā arī informācija par iespējamiem pārkāpumiem tiek saņemta no tiesībsargājošajām institūcijām vai trešajām personām.

"Tādējādi valsts amatpersonu deklarāciju aizpildīšanas pārkāpumi tiek atklāti arī vēlāk, nekā faktiski ir iesniegta pati deklarācija. Līdz ar to arī Maira Brieža gadījumā pārkāpums tika atklāts vēlāk," norādīja VID.

Saskaņā ar likumu valsts amatpersonas deklarāciju var precizēt ne vēlāk kā mēneša laikā pēc deklarācijas publiskošanas. Līdz ar to Briedim nav tiesību precizēt deklarāciju par 2015. gadu. Bokseris šo deklarāciju VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā iesniedza 2016. gada 20. martā, un publicēta tā tika dienu vēlāk. Līdz ar to deklarāciju Briedis varēja precizēt tikai līdz 2016. gada 21. aprīlim.

Ziņots, ka Briedis pērn nopelnījis vairāk nekā 0,46 miljonus eiro, liecina VID mājaslapā atrodamā Brieža amatpersonas 2017. gada deklarācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!