Foto: LETA
Pirmdienas, 2. aprīļa, vakarā kanalizācijas izbūves laikā pie stadiona "Daugava" gājis bojā strādnieks, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmumā "Rīgas ūdens".

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaukumu uz Augusta Deglava ielu saņēmis pulksten 23.09. Ierodoties notikuma vietā glābēji konstatējuši, ka pazemes komunikāciju šahtā ir iekritis cilvēks. Glābēji cilvēku izcēluši.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) konstatēja, ka cilvēks gājis bojā. NMPD informēja, ka notikuma vietā citiem cilvēkiem mediķu palīdzība nav bijusi nepieciešama.

Bojā gājis SIA "Mārupīte-PR" darbinieks, portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmumā. Šo firmu Augusta Deglava ielas kanalizācijas izbūvē SIA "CBF Ļ-KO" piesaistījis kā apakšuzņēmēju.

Valsts policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret cilvēka veselību. Notikušā apstākļus policija skaidros.

Izmeklēšanu veiks arī Valsts darba inspekcija. Uz jautājumu, vai nelaimi varēja veicināt tas, ka darbi Augusta Deglava ielā notikuši diennakts tumšajā laikā, inspekcijas pārstāve Megija Ekkere atbildēja – tas jānoskaidro ekspertīzē, jo būvdarbus naktī drīkst veikt, ja uzņēmumam ir pieejams atbilstošs aprīkojums.

Inspekcija noskaidrojusi, ka darbinieks ir noslīcis kanalizācijas akā. Proti, kad plīsis ūdensvads, aka strauji piepildījusies ar ūdeni un dubļiem, bet darbinieks nav paguvis no tās izkāpt.

Valstī līdz šim darbavietās notikuši 23 nelaimes gadījumi ar letālām sekām. Taču 14 gadījumos nāves iemesls bijis dabisks un nesaistīts ar konkrētās profesijas pienākumu pildīšanu.

Vēstīts, ka ūdensvada avārija Augusta Deglava ielā otrdien ievērojami apgrūtinājusi satiksmi ap avārijas vietu.

Kustība pār tiltu ir ļauta vien sabiedriskajam transportam, kas otrdienas rītā kavējās līdz pat 50 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!