Foto: F64

Marta pēdējā dienā Latvijā dzēsti 22 ugunsgrēki un tajos cietuši divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Sestdien pulksten 14.13 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka no ēkas otrā stāva nāk melni dūmi. Glābēji no piedūmotā nama evakuēja divus cilvēkus un vienu izglāba, izmantojot autokāpnes. Viens cilvēks bija evakuējies jau pirms VUGD ierašanās un tika nodots Neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai. Pulksten 15.47 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 15.32 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Kreimeņu ielu Rīgā, Vecmīlgrāvja apkaimē. Tur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. Ugunsdzēsēji no ēkas evakuēja vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem. Pulksten 16.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Laikā no 31. marta pulksten 6.30 līdz 1. aprīļa pulksten 6.30 seši ugunsgrēki reģistrēti novados, 11 Rīgā, bet četri citās pilsētās. Papildus tiem dzēsts arī viens kūlas ugunsgrēks.

Sestdien VUGD darbinieki arī veikuši 17 glābšanas darbus – septiņus novados, trīs Rīgā, bet vēl septiņus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 1853 ugunsgrēki, tostarp 489 kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 93, bet gājuši bojā 29 cilvēki, tostarp divi bērni, liecina VUGD statistika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!