Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievija izraidīs vienu Latvijas diplomātu, uzdodot viņam pamest valsti līdz 6.aprīlim, pastāstīja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis.

"Mūsu pagaidu pilnvarotais lietvedis piektdien tika izsaukts uz Krievijas Ārlietu ministriju, kur viņam tika paskaidrots, ka vienam Latvijas diplomātam līdz 6.aprīļa vakaram Krievija ir jāpamet," norādīja Jegermanis.

ĀM pārstāvis neatklāja diplomāta vārdu un ieņemamo amatu, tomēr apliecināja, ka tas nav Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

Jau ziņots, ka ASV, vismaz 18 Eiropas Savienības (ES) valstis, tostarp Latvija, kā arī Kanāda un Ukraina saistībā ar Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušam dubultaģentam Sergejam Skripaļam paziņojušas, ka izraida Krievijas diplomātus. ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Latvija izraidījusi Krievijas vēstniecības otro sekretāru un Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi Krievijas lidsabiedrības "Aeroflot" pārstāvi Latvijā Sergeju Sokoļņikovu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš norādīja, ka Latvija ir pieņēmusi lēmumu izraidīt vēstniecības darbinieku, jo pēc drošības iestāžu sniegtās informācijas viņa darbība nav savietojama ar diplomāta statusu un rada kaitējumu Latvijas interesēm.

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija piektdien izsaukusi Krievijas diplomātus izraidījušo Eiropas valstu vēstniekus, kuriem tiks iesniegta protesta nota un paziņots par atbildes pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!