Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdē Ingmāra Līdakas vietā 26. martā oficiāli iecelts Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētāja vietnieks, Jūrmalas domes deputāts Jānis Lediņš, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētā informācija.

Līdz ar Lediņu ZZS valdē strādā Uldis Augulis, Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, Viesturs Silenieks, Edgars Tavars un valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Līdakas vietā pastāvīgo mandātu Saeimā saņēmis ZZS deputāts Valters Dambe, savukārt Inesei Aizstrautai ticis "mīkstais" mandāts.

Līdaka ZZS valdē nokļuva 2015. gada jūnijā, kad aizstāja par Valsts prezidentu ievēlēto Raimondu Vējoni. Kopš 9. marta Līdaka ir SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" valdes loceklis.

"Es vērtēju, kur pēc manis būtu lielāka vajadzība. Manuprāt, es šobrīd vairāk esmu vajadzīgs zoodārzā. Ir lietas, kas jāuzlabo. Ir tikai divi valdes locekļi – vajadzīgs trešais. Nevar zināt, kad nākošreiz būs vakance zoodārzā. Man nekad nav bijis mērķis līdz dziļai pensijai būt politikā. Esmu diezgan cieši nolēmis iet atpakaļ uz zoodārzu, ja būs tāda iespēja," īsi pirms 13 kandidātu izkonkurēšanas par vakanto amatu zoodārza valdē portālam "Delfi" pauda Līdaka.

Ziņots, ka pērn novembrī pēc 22 gadus ilgas karjeras zooloģiskā dārza vadību atstāja tā valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš. 1995. gadā viņš kļuva par zooloģiskā dārza direktora pienākumu izpildītāju, gadu vēlāk – par direktoru un kopš 2004.gada pildīja valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Zoodārzu vadīt turpina arī valdes locekļi Edgars Vītols un Uldis Želubovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!