Foto: DELFI
Sabiedrībā plaši apspriestajā gadījumā, kad autovadītājs uz Liepājas šosejas tika apturēts par braukšanu ar 151 km/h, lai gan videoreģistratora ieraksts liecina par maksimums 100 km/h, aizvien nav vērsies Valsts policijā (VP), lai iesniegtu iesniegumu, apstrīdot VP radara datus, intervijā LTV sacīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Tāpat viņš intervijā pieļāva, ka videoreģistratorā redzamais rādītājs, iespējams, ir fiksēts jūdzēs, nevis kilometros. Krapsis sacīja, ka 93 jūdzes stundā tieši atbilstu aptuveni 150 km/h.

"Iespējams, viss nemaz nav tik vienkārši kā likās sākumā," piebilda Krapsis.

Ziņots, ka iepriekš kā galveno neskaidrību Krapsis minēja to, ka policijas rīcībā esošajā video ir redzams, ka starp brīdi, kad tika fiksēts braucēja ātrums – 151 kilometrs stundā, līdz brīdim, kad automašīna tika apturēta, pagāja aptuveni 37 sekundes. Savukārt sociālajos tīklos publicētajā video ir redzama vairāk nekā minūte līdz brīdim, kamēr šoferis tiek apturēts, bet šīs minūtes laikā braucēja ātrums tiešām nepārsniedz 93 kilometrus stundā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 22. martā, sociālajos tīklos strauju popularitāti guva kāda autovadītāja publicētais ieraksts no videoreģistratora, kurš ar GPS fiksējis 93 km/h braukšanas ātrumu, bet uz Liepājas šosejas viņu apturēja policija un paziņoja, ka ar radaru nomērījuši 151 km/h, par ko draud līdz 480 eiro naudassods, tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem un pieci sodapunkti.

"Vērsīšos tiesā viennozīmīgi, nebiju vainīgs!" uzsvēra sodītais autovadītājs Aivars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!