Foto: F64
Otrdien, 27. martā, saņemti 44 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kopējā izdegusī platība vairāk nekā 56 hektāri.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Iecavas novadā, kur pērnā zāle dega sešu hektāru platībā, Veseļu ielā, Jēkabpilī, kur degšanas platība bija septiņi hektāri, bet Priekuļu novada Liepas pagastā pērnā zāle dega 10 hektāru platībā.

Daugavpils novada Biķernieku pagastā, iespējams, tieši kūlas degšanas rezultātā izcēlies ugunsgrēks, kurā dega šķūnis un pērnā zāle 560 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 27. marta pulksten 6.30 līdz 28. marta pulksten 6.30, VUGD saņēma 87 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu un 12 uz glābšanas darbu veikšanu, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!