Foto: DELFI Aculiecinieks

Pirmdien vienstāva mājas ugunsgrēkā Rēzeknē cietis viens cilvēks, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 8.34 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Akmeņu ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg ārsiena un sadzīves mantas 5 kvadrātmetru platībā. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl vienu cilvēku. Pulksten 9.31 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 17.12 VUGD saņēma izsaukumu uz Zilupes ielu Rēzeknē, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu ražošanas ēkā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ražošanas ēkā deg bunkurs 96 kvadrātmetru platībā, tehnoloģiskā šahta 12 kvadrātmetru platībā, četras ventilācijas šahtas 32 kvadrātmetru platībā un trīs vietās dega putekļi 3 kvadrātmetru platībā. Pulksten 20.40 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siena ruļļi, vieglā automašīna, sadzīves mantas un siena, starpstāvu pārsegums un siena, starpstāvu pārsegums, jumts, celtniecības vagons ar malku, ekskavators, četras dārza mājas, šķūnis un sodrēji septiņu ēku dūmvados.

Pirmdien saņemti 16 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, ar kopējo izdegušo platību vairāk nekā 9 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Madonas ielā Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega 4 hektāru platībā un Iecavas novadā, kur kūla dega arī 4 hektāru platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā palīdzēja stirnai, kas atradās uz Daugavas upes krasta betona apmales un saviem spēkiem nespēja tikt pāri apmalei. Ugunsdzēsēji glābēji stirnu pārcēla un palaida brīvībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!