Foto: LETA

2009. gada 13. janvāra Vecrīgas grautiņu krimināllietā notiesātais Ansis Ataols Bērziņš jau piektdienas rītā no Čehijas pārvests uz Latviju, vēsta LTV.

Kā LTV norādījis Bērziņa advokāts Jānis Mucenieks, šobrīd Bērziņš atrodas Rīgas Centrālcietumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka iepriekš Prāgas Konstitucionālā tiesa lēma Latvijai izdot Bērziņu.

Jau ziņots, ka Bērziņam par dalību 2009. gada 13. janvāra Vecrīgas grautiņos tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem, kā arī Valsts probācijas dienesta (VPD) uzraudzību.

Bērziņš to nepildīja un VPD neieradās, tāpēc tiesa nosacītu cietumsodu aizstāja jau ar reālu brīvības atņemšanu. Pēc soda maiņas Bērziņš pameta Latviju un tika izsludināts starptautiskā meklēšanā. 2017. gada pavasarī viņš tika aizturēts Čehijā.Pēc aizturēšanas Čehijā Bērziņš nevēlējās, lai viņu izdod Latvijai, juridiski apstrīdēja izdošanu un lūdza Čehijai politisko patvērumu, jo, viņaprāt, kriminālprocess pret viņu ir politizēts, un viņš esot saņēmis vardarbības draudus, ja Latvijā nonāks ieslodzījuma vietā.

Čehijas Augstākā tiesa pērn atstāja spēkā Čehijas tiesas lēmumu par Bērziņa izdošanu Latvijai, tomēr šis spriedums ir pārsūdzēts Čehijas Konstitucionālajā tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!