Foto: AFP/Scanpix

Lai veiksmīgi varētu īstenot Jaunsardzes un Latvijas Biatlona federācijas plānoto sadarbību, nepieciešams nodot bezatlīdzības lietošanā Jaunsardzes un informācijas centra bilancē esošos materiāltehniskos līdzekļus - distanču slēpes, slēpošanas inventāru, biatlona šautenes un biatlona inventāru, kuru kopējā bilances vērtība 2. janvāri bija 272 681 eiro, liecina Aizsardzības ministrijas valdībā iesniegtais rīkojuma projekts.

Projektā skaidrots, ka jaunsardzes kustība ir brīvprātīga kustība, kuras dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no desmit līdz 21 gadiem. Jaunsardzē tiek uzņemti visi jaunieši, kas izteikuši šādu vēlēšanos. 2017. gadā Jaunsardzes kustībā aktīvi darbojās vairāk nekā 8000 personu.

Lai sekmētu Jaunsardzes funkciju veiksmīgu īstenošanu starp Jaunsardzes un informācijas centru un federāciju, 2017. gada decembrī noslēgts līgums par sadarbību par jaunsargu aktivitātēm biatlona sportā. Saskaņā ar līgumu abas puses sadarbojas jautājumos, kas saistīti ar jauniešu kā veselu, fiziski un garīgi attīstītu personību veidošanās veicināšanu, jaunsargu iesaistīšanu biatlona sportā un citās fiziskajās aktivitātēs.

Federācija apņēmusies sniegt atbalstu centra gada galveno pasākumu plānā iekļauto biatlona sporta pasākumu organizēšanā. Tāpat federācija paredz iespēju jaunsargiem piedalīties tās piedāvātajās sacensībās.

Līgumā, kas noslēgts starp abām pusēm, paredzēts, ka inventārs biedrībai nodots bezatlīdzības lietošanā uz desmit gadiem, bet ne ilgāk, kamēr ir spēkā federācijai piešķirtais sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Federācijai par saviem līdzekļiem jānodrošina inventāra uzturēšana un apkope.

Federācijai jānodod inventārs Jaunsardzes un informācijas centram, un līgums tiek izbeigts, ja federācija pārtrauc sadarbību jaunsargu interešu izglītības programmas īstenošanā. Centram ir tiesības vienpusēji atkāpties no līguma, rakstiski par to informējot federāciju vismaz 30 dienas iepriekš, ja bezatlīdzības lietošanā nodotais inventārs netiek izmantots atbilstoši nodošanas mērķim vai inventārs ir nepieciešams izmantošanai savām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!