Foto: LETA

Rīgas domē opozīcijā esošā Jaunā konservatīvā partija (JKP) vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar Rīgas domes administratīvo resursu izmantošanu privātai domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) politiskajai kampaņai.

JKP valdes priekšsēdis Jānis Bordāns iesniegumā norādījis, ka JKP saņēmusi informāciju, ka Rīgas domes informatīvajā portālā "Rīga.lv" tika izvietoti divi reklāmas karogi, kas reklamē politiskās partijas "Saskaņa" biedra Nila Ušakova "Twitter" un "Facebook" kontus.

Informācija, uz ko iesniegumā atsaukušies JKP pārstāvji, ņemta no kādas personas Armanda Leimaņa sociālajā vietnē "Twitter" paustās informācijas. Partijas pārstāvji ekrānuzņēmumus no vietnes pievienojuši iesnieguma pielikumā.

"Tas, ka šādi reklāmas karogi tur tiešām bijuši, pat ja pašreiz jau prettiesiski izvietotais HTML kods ir aizvākts, ir skaidri redzams "Riga.lv" mājaslapas HTML koda ekrānšāviņā (skatīt pielikumu). Vēlamies norādīt, ka administratīvo resursu izmantošana politiskajai reklāmai ir aizliegta. Administratīvo resursu izmantošana ir valsts un pašvaldības institūciju un kapitālsabiedrību finanšu līdzekļu, kustamas vai nekustamas mantas izmantošana, kā arī pakalpojumu sniegšana priekšvēlēšanu aģitācijas plānošanai, organizēšanai, izvietošanai vai veikšanai bez maksas vai par acīmredzami zemāku cenu," rakstīts partijas iesniegumā KNAB.

Partija lūdz KNAB veikt pārbaudi par Priekšvēlēšanas aģitācijas likuma un Politisko partiju finansēšanas likuma pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!