Foto: LETA

Rīgas dome (RD) piektdien, 23. martā, noraidīja ierosinājumu izpētīt nodibinājuma "riga.lv" un pašvaldības kapitālsabiedrību sabiedriskajām attiecībām veltīto tēriņu likumību un lietderību.

Šādu iniciatīvu RD sēdes dienaskārtībā piektdien nesekmīgi centās iekļaut deputāts Mārtiņš Bondars (LA). Viņu uz to esot iedvesmojis Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" pētījums, kurā apgalvots, ka Rīgas mēra Nila Ušakova (S) popularitātes veicināšanai trijos gados iztērēti astoņi miljoni eiro rīdzinieku naudas.

"Šī informācija izraisījusi plašu rezonansi sabiedrībā. Pētījumā publiskotie dati par Rīgas domes sabiedrisko attiecību tēriņu nepamatotību rada šaubas par jebkuru RD lēmumu likumību un lietderību, tādēļ nepieciešams nekavējoties atjaunot Rīgas pilsētas reputāciju un sabiedrības uzticēšanos RD darbības tiesiskumam, ko var panākt tikai ar skaidru Rīgas domes vēlmi noskaidrot minēto tēriņu pamatotību," argumentēja Bondars.

Par priekšlikuma iekļaušanu darba kārtībā balsoja 22 deputāti, bet pret bija 30.

Priekšlikums paredzēja izveidot komisiju, kas pētītu nodibinājuma "riga.lv", nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" un kapitālsabiedrību, kurās Rīgas pašvaldībai pieder kapitāla daļas, sabiedrisko attiecību tēriņu likumību un lietderību. Šajā komisijā darbotos pa pārstāvim no katras RD deputātu frakcijas, kā arī deputātu virzīti finanšu kontroles eksperti.

"Es uzticos profesionāļiem, jo vismaz divas institūcijas pētīs publikācijā pausto informāciju. Es un kolēģi balsojām pret, jo gaidīsim rezultātus," sēdē pauda Ušakovs.

Ar līdzīgu priekšlikumu Bondars nāca klajā arī trešdienas, 21. marta, RD Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē, kur sprieda par pašvaldības budžeta grozījumiem. Arī tur viņa iniciatīva neguva koalīcijas deputātu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!