Foto: Kadrs no video

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) marta sākumā ar 18 700 eiro sodījis izklaides un atpūtas jomas uzņēmumu SIA "Sugar media" par uzņēmuma īstenoto negodīgo komercpraksi, rīkojot festivālu "RetroBeachFest2017" Lietuvā un Krievijas repera Jegora Krīda koncerta rīkošanu Jūrmalā.

Tāpat uzņēmumam uzlikts tiesiskais pienākums nekavējoties izbeigt negodīgu komercpraksi, portālu "Delfi" informēja PTAC.

Centrā skaidroja, ka laikā no 2017. gada jūlija līdz 2017. gada oktobrim Eiropas patērētāju informēšanas centrā un PTAC no patērētājiem saņemtas 15 sūdzības par uzņēmuma organizēto divu dienu festivālu "RetroBeachFest2017" Lietuvas pilsētā Zarasai un repera Krīda (Egor Kreed) koncertu Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

PTAC konstatējis, ka festivālā "RetroBeachFest2017" neuzstājās pasākuma programmā norādītie izpildītāji, kā arī uzņēmums, reaģējot uz patērētāju sūdzībām, nav samazinājis pakalpojuma cenu vai atmaksājusi naudu par festivāla biļetēm.

Līdz ar to PTAC secinājis, ka uzņēmums ne vien nav nodrošinājis pakalpojuma sniegšanu atbilstoši līguma noteikumiem, bet arī maldinājis patērētājus, sniedzot nepatiesu informāciju par izpildītājiem, kas uzstāsies festivālā "RetroBeachFest2017".

Kopumā uz festivālu bija iegādātas 5000 biļetes, kuru cenas svārstījās no 18 eiro līdz 29 eiro, un aptuvenais zaudējumu apmērs, ņemot vērā vienas biļetes cenu, ir vismaz 90 000 eiro.

Savukārt 8. augustā paredzētais Krievijas repera koncerts atcelts un nauda par nopirktajām biļetēm atmaksāta tikai daļai patērētāju, jo uzņēmums nav pārskaitījis visus nepieciešamos līdzekļus biļešu tirdzniecības vietai SIA "Biļešu serviss". Tādējādi nauda nav atmaksāta par 61 biļeti par kopējo summu 3055,20 eiro.

Šajā gadījumā uzņēmuma rīcība, nesniedzot pakalpojumu, kopsakarā ar apstākli, ka patērētājiem netiek atmaksāta par pakalpojumiem samaksātā nauda, būtiski negatīvi ietekmē patērētāju ekonomiskās intereses, radot patērētājiem būtiskus zaudējumus, secinājis PTAC.

PTAC norāda, ka vairākkārt mēģinājis sazināties ar uzņēmumu, pieprasot pārtraukt negodīgo komercpraksi un sniegt lietai nepieciešamo informāciju. Uzņēmums ar PTAC nav sadarbojies un nav veicis nepieciešamos pasākumus, lai novērstu negodīgas komercprakses īstenošanā radītos zaudējumus patērētājiem.

Izvērtējot lietas apstākļus, PTAC atzinis uzņēmuma komercpraksi par negodīgu, maldinošu un profesionālajai rūpībai neatbilstošu, kā arī nolēmis uzlikt soda naudu 18 700 eiro, kā arī pienākumu nekavējoties izbeigt negodīgo komercpraksi.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, "Sugar media" kā darbības veidus norādījis izklaides un atpūtas darbību.

Uzņēmums reģistrēts 2016. gadā un tā vienīgais īpašnieks ir Igaunijas pilsonis Anatolijs Karetins.

2016. gadā uzņēmums darbojies ar 187 003 eiro apgrozījumu un gadu noslēdzis ar 742 eiro peļņu.

Nelielu ieskatu savā performancē un festivāla "RetroBeachFest2017" atmosfērā publiskojis britu saksofonists Stīvs Bons (Steve Bone).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!