Foto: DELFI

Nākamajās Saeimas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts būs pašreizējais Ministru prezidents, Liepājas partiju pārstāvošais Māris Kučinskis, Latvijas Radio stāstīja ZZS ietilpstošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS) politiķis Armands Krauze.

Iepriekš vēlēšanām ZZS kā premjera amata kandidātu allaž pieteica smagos noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš gan noslēguma fāzē nekad nav nopietni kandidējis uz šo amatu. Krauze stāstīja, ka šoreiz ZZS premjera amata kandidāts būs Kučinskis, jo ar darbu pie reformām viņš esot apliecinājis spēju sekmīgi strādāt.

Taujāts, vai būtu jānomaina ZZS ministri valdībā, Krauze bija izvairīgs - tas tikšot atstāts vēlētāju ziņā, un pēc vēlēšanu rezultātiem attiecīgi tikšot vērtēts, vai viņi var palikt amatos.

Krauze stāstīja, ka ZZS paplašināšanas iespējas ar jauniem politiskajiem spēkiem neizskata, lai nebūtu tā, ka pēdējā brīdī viņu vilcienā ielec tie, kuri meklē vieglāko ceļu uz varu.

Šajā nedēļas nogalē LZS pulcēsies kongresā, lai pieņemtu partijas jauno programmu "100 punkti Latvijas simtgadei". Pēc Krauzes vārdiem, ar šo programmu LZS apņemsies uz visiem politikas jautājumiem raudzīties caur saimniecisko interešu prizmu, piemēram, LZS uzstās, lai ārpolitika balstītos uz nacionālajām interesēm, un arī aizsardzības jomā esot jāveicina, lai to, ko var saražot mūsu valstī, te arī saražotu.

LZS plāno pieņemt arī rezolūciju par elektrības OIK komponenti. Partija uzskata, ka pašreizējā veidolā tā vairs nevar pastāvēt, un pirmais, kas jāpārtrauc, esot atbalsts gāzes koģenerācijai, un attiecīgais slogs no iedzīvotājiem jāpārnes uz valsti.

Kā ziņots, LZS kongresā 24. martā paredzēts pieņemt jauno partijas programmu "100 punkti Latvijas simtgadei", informēja Zaļo un zemnieku savienības preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Jaunajā partijas programmā "100 punkti Latvijas simtgadei" apkopoti priekšlikumi Latvijas valsts un sabiedrības tālākai izaugsmei, uzsvaru liekot uz tādiem jautājumiem kā sabalansēta reģionu attīstība un ekonomiskā aktivitāte novados, sociālā drošība un veselības aizsardzība, Latvijas interešu aizstāvēšana Eiropas Savienībā un starptautiskā mērogā.

LZS ar Latvijas Zaļo partiju veido politisko apvienību Zaļo un zemnieku savienība. ZZS ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju, partiju "Latvijai un Ventspilij" un politisko novada attīstības biedrību "Līvāni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!