Foto: LETA

Latvija kategoriski nosoda 4. martā Solsberi, Lielbritānijā, īstenoto uzbrukumu ar nervu sistēmu paralizējošo vielu, pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis.

''Latvija solidarizējas ar Lielbritāniju šajā izaicinājumā mūsu kopējai drošībai, un ir gatava sniegt Lielbritānijai nepieciešamo atbalstu gan divpusēji, gan ES, NATO un ANO ietvaros, lai vienotos par kopīgu rīcību. Latvijas nostāja paredz, ka tiem, kas plānoja un īstenoja uzbrukumu NATO valsts teritorijā, ir jāsaņem adekvāta un stingra atbilde,'' teikts medijie izpatītajā paziņojumā.

Latvija piekrīt Lielbritānijas valdības vērtējumam, ka atbildīgā par uzbrukumu Solsberijā, visticamāk, ir Krievija.

Jau ziņots, ka šā gada 4. martā Lielbritānijas pilsētas Solsberi slimnīcā pēc saindēšanas ar toksisku vielu tika nogādāts 66 gadus vecais bijušais dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita.

19. marta Eiropas Ssavienības (ES) Ārlietu padomē ES dalībvalstis pauda solidaritāti Lielbritānijai un bija vienotas pārliecībā, ka par uzbrukumu atbildība ir jāuzņemas Krievijai. Izmeklēšanas laikā atklājies, ka pret Skripaļiem veikts uzbrukums, izmantojot nervu indi, kas pieder tā dēvētajai "Novičok" centrālo nervu sistēmu paralizējošu vielu grupai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!