Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki.
Kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 70 izsaukumus, no kuriem 47 bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu.

Pulksten 12.09 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Lubānas ielu Rīgā, kur desmitstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka desmitā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 21.05 ugunsdzēsēji steidzās uz Ķemeru ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā ir ļoti spēcīgs sadūmojums un pirmā stāva kāpņu telpā deg atkritumi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. No otrā stāva dzīvokļa ar trīsposmu izbīdāmajām kāpnēm ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus, bet ar glābšanas masku palīdzību caur kāpņu telpu tika izglābti vēl divi cilvēki. Visi četri izglābtie cilvēki bija cietuši un tika nodoti mediķiem.

Trešdien saņemti arī 26 izsaukumi uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 20 hektāri. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki izcēlušies Daugavpils novada Kalkūnes pagastā, kur pērnā zāle dega 10 hektāru platībā un Viesītes novada Rites pagastā, kur 8 hektāru platībā dega kūla un siena ruļļi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, loga rāmis, siena ruļļi, elektrības stabs, mikroviļņu krāsns, divas vieglās automašīnas, grīda un starpstāvu pārsegums, siena un starpstāvu pārsegums, dzīvojamās mājas jumts, divi šķūņi, divas dzīvojamās mājas, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

VUGD saņēmis arī izsaukumu uz Kaņiera ielu Rīgā, kur upē uz nedrošā ledus atradās četri bērni. Pēc pārrunām ar ugunsdzēsējiem, bērni paši nokāpa no ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!