Foto: Pašvaldības policija
Otrdien, 20. martā, Rīgas pašvaldības policisti (RPP) pie ģimenes ārstes konstatējuši māti 3,53 promiļu reibumā, kura uz ārstniecības iestādi bija devusies kopā ar pirmsskolas vecuma bērnu, portālu "Delfi" informē RPP pārstāve Lāsma Zemene.

20. martā neilgi pēc pulksten 15 likumsargi devās uz kādu ārstniecības iestādi, kur pie ģimenes ārstes bija ieradusies manāmi iereibusi māte ar pirmsskolas vecuma bērnu. Sieviete nebija spējīga parūpēties par savu atvasi, tāpēc situācijas atrisināšanai piesaistīta RPP, skaidro Zemene.

Kārtības sargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa ārsti, kura paskaidroja, ka bērnam nav veselības problēmu. Līdz ar to nebija nepieciešams izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Bažas par puisēna veselību un dzīvību raisīja māte, kura grīļojās un nespēja skaidri parunāt, norāda RPP pārstāve.

Bērns ar māti pavadīts līdz policijas operatīvajam transportlīdzeklim, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka sieviete ir 3,53 promiļu reibumā.

Kā informē Zemene, puisēns šķirts no mātes un nogādāts krīzes centrā. Par notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Tāpat par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa.

Bērna māte pēc dokumentu noformēšanas bija nedaudz atžirgusi un spēja patstāvīgi doties mājās izgulēt dzērumu, atzīmē RPP pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!