Foto: Rīgas Pašvaldības policija
17. martā neilgi pēc pulksten 23 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki Iļģuciemā pamanījuši kādu "Mercedes-Benz" markas transportlīdzekli, kurš piedalījies ceļu satiksmē ar neatbilstošām gaismām, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Izmantojot gaismas un skaņas signālu, policisti devuši rīkojumu spēkratu apturēt. Tikai pēc vairākiem rīkojumiem autovadītājs iebraucis vienā no netālu esošajiem iekšpagalmiem un transportlīdzekli apturējis.

Sarunā ar šoferi likumsargiem radušās aizdomas, ka autovadītājs ir alkohola reibumā. Jautājot par grādīgo dzērienu lietošanu, šoferis nevilcinoties atzinies, ka tik tiešām pie spēkrata stūres sēdies alkohola reibumā.

Personas datu pārbaudē atklājies, ka vīrietim nav derīgas autovadītāja apliecības. Savukārt, pārbaudot transportlīdzekļa datus, konstatēts, ka automašīnai nav izieta tehniskā apskate un OCTA.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārkāpējam veikuši alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka autovadītājs ir 1,61 promiles reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!