Foto: LETA

Atbildīgās Latvijas struktūras pašlaik testē bezpilota lidaparātu notriekšanai nepieciešamības gadījumā iegādātās iekārtas, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārais sekretārs Viesturs Silenieks (ZZS).

Silenieks skaidroja, ka pašreizējais regulējums ļauj tikt galā ar bezpilota lidaparātiem, tomēr jāņem vērā, ka pašmērķis nav notriekt šos objektus, bet gan atturēt cilvēkus no šo lidaparātu negodprātīgas izmantošanas.

AM parlamentārais sekretārs norādīja, ka pērn pie aizsardzības jomas objektiem novēroti 34 bezpilota lidaparātu lidojumi, savukārt šogad to skaits jau sasniedzis "padsmit". Viens šāds lidojums tiek konstatēts vidēji desmit dienās, bet dažkārt gadoties arī "uzlidojumi" ar vairākkārtīgu bezpilota lidaparāta lidošanu pie aizsardzība sfēras objektiem.

Aizsardzības komisijas sēdē tiek spriests par tiesiskā regulējuma pilnveidošanu bezpilota gaisa kuģu vai cita veida lidaparātu izmantošanai un pretdarbībai pret tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!