Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 25 kūlas ugunsgrēki, līdz ar to šosezon kopumā reģistrēti jau 122 sausās zāles degšanas gadījumi, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Pirmais kūlas ugunsgrēks šosezon tika reģistrēts vien pirms desmit dienām jeb 11.martā, kad Liepājā, Dunikas ielā, dega niedres piecu kvadrātmetru platībā. Citus gadus kūlas dedzinātāji gan "modušies" jau agrāk.

Otrdien, 20. martā, VUGD saņēmis 25 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu. Šo ugunsgrēku kopējā degšanas platība bija vairāk kā 70 hektāri.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki otrdien bija izcēlušies Daugavpils novada Laucesas pagastā, kur pērnā zāle degusi 30 hektāru platībā, un Tabores pagastā, kur kūlas ugunsgrēks dedzis 15 hektāru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies – nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 23 glābšanas darbus - 12 novados, septiņus Rīgā, bet četrus citās pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!