Foto: LETA

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) no VAS "Elektroniskie sakari" iepirkuši radio frekvenču monitoringa iekārtu vadības programmnodrošinājumu "Skudra" un "SkudraServer", informēja "Elektroniskie sakari" Sabiedrisko attiecību vadītāja Evija Pastalniece.

"Skudra" un "SkudraServer" ļauj veikt vienlaicīgu monitoringu vairākos frekvenču diapazonos, nodrošina mērījumu rezultātu uzkrāšanu, apstrādi, saglabāšanu un vizualizāciju, palīdz identificēt signāla avotu, lietotāju un atrašanās vietu. Produktu radījuši "Elektroniskie sakari" inženieri, kuru ikdienas darbs ir Latvijas radiofrekvenču monitoringa nodrošināšana.

Rudenī Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) izsludināja iepirkumu "Datu bāzes servera programmatūra". Iepirkumā piedalījās "Elektroniskie sakari", ar kuru pirmdien noslēgts līgums. Līguma kopējā summa ir 117 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Summā ietilpst programmatūras licenču iegāde, programmatūras uzstādīšana, konfigurēšana un personāla apmācības, kā arī tehniskais atbalsts un atjauninājumu nodrošināšana trīs gadus kopš līguma noslēgšanas brīža.

Kā norāda "Elektroniskie sakari" pārstāvji, sākotnēji programmnodrošinājums radīts paša uzņēmuma vajadzībām darba kvalitātes un efektivitātes uzlabošanai, rezultātā iegūstot funkcionāli pilnvērtīgu, ērti lietojamu un stabili funkcionējošu programmatūru. Pieredzes apmaiņā ar vietējiem un ārvalstu radiofrekvenču monitoringa nodrošinātājiem secināts, ka projekts ir unikāls un spēs ieinteresēt profesionāļus gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī, turklāt tas ir komercializējams bez papildus finanšu resursu piesaistīšanas. Patlaban tiek veiktas sarunas arī par citu darījumu noslēgšanu ar vairākiem ārvalstu partneriem.

"Gribu paust gandarījumu, ka mūsu izstrādāto produktu turpmāk lietos arī tik respektabls partneris kā Nacionālie bruņotie spēki. Tas vairo pārliecību par mūsu izstrādātā produkta konkurētspēju. Esam pārliecināti, ka nākamais ceļš, pa kuru "Skudra", jau vedīs ārpus Latvijas robežām," sacīja "Elektroniskie sakari" valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda.

"Elektroniskie sakari" Latvijā nodrošina ierobežoto resursu - radiofrekvenču spektra un numerācijas - drošu un kvalitatīvu pārvaldību, atbilstoši valsts interesēm un elektronisko sakaru tirgus attīstības dinamikai, kā arī sniedz augstas pievienotās vērtības komercpakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!