Foto: LETA

AS "ABLV Bank" akcionāru Ernesta Berņa un Oļega Fiļa dibinātais labdarības fonds "ABLV Charitable Foundation" pārtrauc gandrīz visas sāktās un plānotās labdarības aktivitātes.

Iespēju robežās pašlaik tiks turpināta programma "Palīdzēsim 21.11", kas sniedz atbalstu Zolitūdē cietušajām ģimenēm, galvenokārt šo ģimeņu bērniem. Tāpat samazinātā apmērā tiks turpināta programma "Palīdzēsim dzirdēt!", kuras mērķis ir veicināt vājdzirdīgo bērnu attīstību un integrāciju sabiedrībā, piešķirot augstas kvalitātes digitālos dzirdes aparātus, informē labdarības fonds.

"ABLV Charitable Foundation" citas sāktās un plānotās labdarības aktivitātes pārtrauc, "ņemot vērā pēdējo nedēļu notikumus saistībā ar "ABLV Bank", ko juridiskā valodā sauc par nepārvaramas varas apstākļiem ("force majeure")," teikts fonda paziņojumā.

"ABLV Charitable Foundation" dibināts pirms 11 gadiem. Kopš tā laika fonds atbalstīja 350 labdarības un kultūras projektus. Fonds darbojās kā galvenais "ABLV Bank" partneris labdarības jomā.

Kā ziņots, pēc ASV Valsts kases Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla jeb FinCEN 13. februārī publicētā ziņojuma, kurā tika rosināts noteikt sankcijas "ABLV Bank" par naudas atmazgāšanas shēmām, bankas darbība tika paralizēta un bankas akcionāri 26. februārī pieņēma lēmumu par bankas pašlikvidāciju.

Banka 5. martā iesniedza uzraugam pašlikvidācijas projektu. Banku uzraugam pašlikvidācijas projekts jāizvērtē līdz 4. aprīlim.

"ABLV Bank" lielākie akcionāri ir Oļegs Fiļs, Ernests Bernis un Nika Berne, kam uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% bankas akciju.

"ABLV Bank" 2017. gadā strādāja ar 51,2 miljonu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!