Foto: LETA

Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsolei pagaidām nav pieteicies neviens pretendents, apstiprināja Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR).

Kā teica Burovs, lai gan oficiāli neviens pretendents šobrīd vēl nav pieteicies, par tirgu tiekot izrādīta interese gan no ārvalstu, piemēram, Igaunijas, gan pašmāju investoriem. "Vairāki pretendenti ir izrādījuši interesi tirgu apskatīt un līdz izsolei mums laiks vēl ir," sacīja Burovs.

Pretendenti izsolei var pieteikties līdz 11.maija plkst.13. Izsole notiks 18.maijā plkst.13.

Jau ziņots, ka par izsoles dalībnieku var kļūt juridiska persona, personālsabiedrība, kā arī individuālais komersants vai komercsabiedrība. Piesakoties izsolei, pretendentiem jāiesniedz kredītiestādes vai finanšu iestādes izziņa par izsoles pretendenta brīvo līdzekļu rezervēšanu vai kredītresursu pieejamību vismaz piecu miljonu eiro apmērā.

Rīgas domes Īpašuma departamenta izstrādātais nomas tiesību izsoles nolikums paredz, ka jaunajam investoram tirgus pilnībā būs jāatjauno trīs gadu un sešu mēnešu laikā.

No šī gada janvāra Āgenskalna tirgus ir slēgts ēkas sliktā tehniskā stāvokļa dēļ. Tā apsaimniekotājs vairākus gadus bija "Rīgas Centrāltirgus", taču kopš februāra to savā pārziņā atkārtoti pārņēmis Rīgas domes Īpašuma departaments, kas plāno rīkot jaunu nomas tiesību izsoli uz 30 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!