Foto: AFP/Scanpix/LETA

Svētdien slēpošanas trasēs dažādas traumas guva pieci cilvēki, tostarp pusaudze, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Traumas guvuši cilvēki no Vidzemes, Kurzemes un Rīgas reģiona, turklāt visi tika nogādāti slimnīcās.

Vidzemē 12 gadus veca meitene slēpošanas trasē zaudēja līdzsvaru un krita, gūstot rokas lūzumu. Līdzīgā veidā traumas Rīgas reģionā guva 36 gadus veca sieviete, kura krita, īslaicīgi zaudējot samaņu. Sieviete slimnīcā tika nogādāta ar galvas smadzeņu satricinājumu un sejas ievainojumiem.

Tāpat vakar Vidzemē ceļa traumu, aizķeroties aiz pacēlāja, guva 79 gadus vecs vīrietis, bet 50 gadus veca sieviete guva pleca traumu, kad slēpojot sadūrās ar kādu citu slēpotāju.

Kurzemē 42 gadus vecs vīrietis, lecot no tramplīna, krita atmuguriski. Vīrietis īslaicīgi zaudēja samaņu un slimnīcā tika nogādāts ar galvas smadzeņu satricinājumu, kā arī mugurkaula traumu ar aizdomām par lūzumu.

Vienlaikus vakar Vidzemē 54 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā ilgstoši uzturējās ārā, gūstot abu pēdu apsaldējumus. Vīrietis tika nogādāts pie speciālistiem Rīgā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1282 izsaukumiem, no kuriem 205 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!