Foto: Kadrs no video

Piektdienas pēcpusdienā Salaspils kārtības sargi pamanījuši kādu Lietuvā reģistrētu, tumšas krāsas "Audi" automašīnu, ar kuru tās vadītājs riņķojis pa daudzstāvu namu iekšpagalmiem. Policisti aizdomīgo automašīnu apturējuši un tās bagāžniekā uzgājuši aizdomīgas elektroniskās ierīces, piektdien vēsta raidījums "Degpunktā".

Pēc tam, kad policisti aizdomīgo transportlīdzekli apturēja, atklājās, ka policistiem vieglā auto stūrētājs jau ir zināms. Jaunais vīrietis jau vairākkārt bija nonācis vietējo kārtības sargu redzeslokā.

Automašīnas bagāžniekā likumsargi uzgāja dažādas elektroniskas ierīces – rācijas, vadus un citu aparatūru.

Par atradumu tika informēti kolēģi no Valsts policijas, kuri 1995. gadā dzimušo jaunieti aizturēja, bet automašīnu un tās saturu – konfiscēja. Jāpiebilst, ka puisis atteicās no paskaidrojumu sniegšanas par atrastajām ierīcēm.

Par notikušo nekavējoties ierosināta krimināllieta par stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu, savukārt aizdomīgie priekšmeti izņemti un nosūtīti uz ekspertīzi, skaidro "Degpunktā". Tās pašas dienas vakarā policisti paviesojušies arī aizturētā dzīvesvietā. Tur gan līdzīgas ierīces vairs nav atrastas, taču policisti nejauši uzgājuši nelielu daudzumu kontrabandas cigarešu.

Lai arī tiesa lēma par drošības līdzekļa piemērošanu, kas nav saistīta ar apcietinājumu, likuma sargi izmeklēšanu turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!