Foto: Latvijas Kara muzejs
Piektdien un sestdien Latvijas Kara muzejā ir izstādītas Latviešu leģionāru piedurkņu uzšuves - sarkanbaltsarkanie vairodziņi, portālu "Delfi" informēja muzejā.

Otrā pasaules kara laikā Latviešu leģionā tika lietotas dažāda veida, arī paštaisītas, piedurknes uzšuves. Tik plaša uzšuvju - vairodziņu kolekcija Latvija Kara muzejā tiks izstādīta pirmo reizi.

Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot arī Latviešu leģiona ģenerālinspektora ģenerālleitnanta Rūdolfa Bangerska piedurknes uzšuvi, norāda Kara muzeja speciālists Mārtiņš Mitenbergs..

Piedurknes uzšuves latviešu leģionāri nēsāja kā apliecinājumu latviskumam un uzticību Latvijai. Izstāde tiks papildināta ar nelielu daļu no Kara muzeja krājumā esošām latviešu leģionāru vēstulēm un atmiņu dienasgrāmatām.

17. martā interesentiem Latvijas Kara muzejā būs iespēja aplūkot virtuālu izstādi - "Latviešu leģionāri, kas viņi bija?", kā arī apmeklēt bezmaksas ekskursijas ekspozīcijā - "Latvija 2. pasaules karā".

Mazajiem muzeja apmeklētājiem Aktivitāšu centrā no pulksten 11.00 - 14.00 būs iespēja uz auduma pašiem veidot piedurknes uzšuves.

Latvijas Kara muzejā un pasākumā ieeja bez maksas.

Bezmaksas ekskursijas laiki 17. martā pulksten 11.00 un 14.00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!